Virüs İnsanı!

Sınırlı bir zamanımız var dünyada ve yapmamız gereken çok iş var. Bu işler kendi içerisinde ikiye ayrılıyor; mecbur olduklarımız, sevdiğimiz için yaptıklarımız. Mecbur olduğumuz için yaptıklarımızdaki irademizi herkes gördüğü ve bunun nedenini bildiği için genelde yaparken problem yaşamayız. Yol yöntem konusunda çevremizdekilerle fikir ayrılıklarımız olsa da, bu fikir ayrılıkları sonucu pek etkilemez. Ancak sevdiğimizden dolayı yapmak istediğimiz işlere gelince, onları yapmamamız veya daha açık ifadeyle yapamamamız için gözlerini dört açıp bizi izleyen insanlar vardır. Bunlar yakın çevremizde olan insanlardır genelde. Kendilerini pek belli etmeseler de başarılı olmamızı pek istemezler. Bin türlü zorluk çıkarırlar karşınıza. Ortak cümleleri de “senin iyiliğin için söylüyorum” şeklindedir.

Bu ikiyüzlü insanlarla aranıza mutlaka mesafe koymalısınız. Çünkü bu insanlar sizin hayat enerjinizi tüketirler. Olmanız gereken yerden sizi uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaparlar. Kimsenin kalbini yada kafasının içini açıp bakmak mümkün olmadığından, siz bu insanların az çok tavırlarını tahlil ederek, eleştirel bakış açınızı genişleterek olaya yaklaşmalısınız. Aksi takdirde sinsice etrafınızda dolanır dururlar. Dedim ya, çok yakın çevreniz de olabilir bunlar. Kendinizi daima yakın çevrenizden koruyun. Çünkü uzakta ki insanlarla zaten aranızda mesafe vardır. Onlardan size zarar gelme ihtimali çok zayıftır.

Eğer bir yerden sonra yalnız kalacağınızdan korkuyorsanız, hiç korkmayın derim. Çünkü yalnızlık bazen kalabalıktan çok daha huzurlu ve çok daha emniyetlidir. Çok geniş bir çevreden , kendisini çevresine kapatmaya taşımış birinin tavsiyesi bu. Korkmayın deneyin. Haksız olmadığımı göreceksiniz.

İnsanlar sizi eleştirebilirler bunda sorun yok ancak, bunu eleştiri görüntüsü altında ,başka maksatlarla yapanları hayatınızdan çıkarmalısınız. Kendinize güvenli bir alan açmalısınız. Yoksa hayatınızın yönü ,sizin istemediğiniz bir tarafa doğru ilk önce azar azar kayar. Sonra ise son sürat.

İsmi lazım değil virüsten dolayı oluşturacağınız güvenli mesafe kadar önemli bu söylediğim. Umarım faydasını görürsünüz.

Mutlu hafta sonları diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Toronto/9 Mayıs 2020.